Stichting leven met stemmen.

stemmen horen accepteren en begrijpelijk maken

Kies uw taal

Sociale media

bannerstemmenhorenverkl
De Nederlandse versie van de Melbourne Verklaring Stemmen Horen 

Een op herstel en emancipatie gerichte benadering op stemmen horen. In de jaren 80 ontstond er in Nederland een op herstel en emancipatie gerichte benadering op stemmen horen. De grondleggers van deze benadering zijn prof Marius Romme & Dr. Sandra Escher. Deze ontwikkeling leidde in 1988 tot de oprichting van Stichting Weerklank en in 1997 tot de oprichting van het wereldwijde netwerk Intervoice (link: www.intervoiceonline.org). De inzichten en doelstellingen van deze benadering zijn samengevat in de Melbourne Verklaring Stemmen Horen. 

De Melbourne Verklaring Stemmen Horen

De Nederlandse Verklaring Stemmen Horen is een vertaling van de Melbourne Hearing Voices Declaration. Deze verklaring is in 2013 opgesteld door stemmenhoorders uit Australië en Europa met als doel om binnen GGZ instellingen meer steun te creëren voor een op herstel en emancipatie gerichte benadering op stemmen horen. De originele Engelstalige verklaring is hier http://www.prahranmission.org.au/declaration te vinden.

Presentatie op het Wereld Congres Stemmen Horen 2013 in Melbourne

De Verklaring werd voor het eerst gepresenteerd op het Wereld Congres Stemmen Horen op donderdag 21 november 2013 in Melbourne. Het congres werd georganiseerd en geleid door de leden van het Stemmenhoornetwerk in Victoria: Voices Vic, allemaal zelf cliënten. Meer dan 700 deelnemers van over de hele wereld namen deel aan het congres. Onder de deelnemers bevonden zich cliënten, naasten, GGZ hulpverleners, beleidsmakers en onderzoekers. Meer informatie over het congres en Voices Vic is hier http://www.prahranmission.org.au te vinden. 

Oproep aan GGZ organisaties de Verklaring Stemmen Horen te ondertekenen.

De Melbourne Verklaring Stemmen Horen werd voor de presentatie al ondertekend door 56 organisaties die de dit initiatief openbaar wilden ondersteunen en zich ten doel hebben gesteld zich in te zetten voor deze op herstel en emancipatie gerichte benadering. Bij deze worden alle GGZ organisaties in Nederland van harte uitgenodigd om ook de verklaring te ondertekenen en zich eraan te houden. 

Ondertekenaars:

 

RIBW Nijmegen & Rivierenland - Steunpunt Stemmen Horen
Website: RIBW Nijmegen en Rivierenland

Hogan Kersten, Raad van Bestuur RIAGG Groep Maastricht
Website: www.riagg-maastricht.nl

 

 

Stuurt u een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u ook deze verklaring wilt ondertekenen.

Hartelijk dank!