Stichting leven met stemmen.

stemmen horen accepteren en begrijpelijk maken

10 world hearing voice congress blue r1 e1524999784162

Welkom bij het 10e Wereldcongres Stemmen Horen 2018 in Den Haag!

Het 10e Wereld Congres Stemmen Horen staat in het teken van:

“leven met stemmen horen: een mensenrecht!

Stemmen horen is een veelvoorkomende menselijke ervaring. Veel mensen die stemmen horen kunnen daar goed mee omgaan. Er zijn ook mensen die veel last van stemmen hebben.

stemmenhoorders hebben een lange geschiedenis van stigmatisering, pathologisering, uitsluiting en mensenrechtenschendingen.

De wereldwijde stemmenhoorbeweging wil stemmenhoorders helpen met stemmen horen om te gaan en het horen van stemmen emanciperen.

Bij het 10e Wereld Congres roepen we iedereen op bijeen te komen om samen met en van elkaar te leren over stemmen horen, herstel, emancipatie en mensenrechten!

Intervoice dag                             :Woensdag 12 september

Wereldcongres “Stemmen horen”  : Donderdag 13 en vrijdag 14 september

Publieksdag                                 : Zaterdag 15 september


lees meer:  http://www.stichtingweerklank.nl/het-10e-wereld-congres-stemmen-horen/


Boek: leven met stemmen nu ook in het Hongaars verschenen.


Hangokkal Elni

50 Felépülés – Torténet
“Boedapest 2018”

 

Oproep!!!


20-6-2018

Wie wil mij helpen bij het schrijven van de Nederlandse versie van de ontwikkeling van de Stemmen hoorders beweging. Dit is begonnen met een congres van stemmen hoorders en een onderzoek naar de “ervaring stemmen te horen” Daarna is het uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van stemmen hoorders groepen in 27 landen. Aangezien Sandra Escher en ik de enige zijn die er van begin af bij betrokken zijn, leek het ons nuttig de geschiedenis op te schrijven.

Er is echter nog al wat werk te doen aan het verifieren van data en mensen om informatie vragen en de antwoorden in de tekst te verwerken. Vertrouwdheid met de Engelse taal is wel nodig voor dit werk.

Vandaar mijn vraag om hulp waarvoor ik helaas geen betaling van bestede tijd kan geven maar wel de onkosten van reizen vergoeden. Ik denk aan twee halve dagen per week tijdsbesteding in Amsterdam.

Wie daar interesse in en tijd voor heeft vraag ik zich te melden via mijn e-mail, met vermelding van naam, woonplaats, opleiding niveau en ervaring in systematisch werken. Stemmenhoorders zijn ook welkom.
Mijn e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  


Marius Romme