Stichting leven met stemmen.

stemmen horen accepteren en begrijpelijk maken

Cursus

Cursus voor stemmenhoorders, die bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Wat is belangrijk voor de stemmenhoorder.

Er zijn twee dingen belangrijk. Hoe je stemmen bent gaan horen is vaak een geisoleerd verhaal geworden dat alleen over de stemmen gaat en niet de situatie beschrijft waarin je ze bent gaan horen. Kortom je bent vervreemd van de aanleiding en  je reactie erop. Het lijkt alsof de stemmen niets met jou persoonlijk te maken hebben. Het tweede feit is dat stemmen horen vaak een verwarrende ervaring is, waar je zelf geen structuur in ontdekt. Daardoor is het voor jezelf geen helder verhaal en kun je er ook niet helder met anderen over praten en kun je niet uitleggen, wat er bijvoorbeeld aan de hand is, welke invloed de stemmen in je leven hebben en waarom dat zo is.

Welke andere facetten komen aan bod:

In deze cursus leren stemmenhoorders hun verhaal chronologisch op papier te zetten. Dit verhaal zal de stemmen begrijpelijk maken binnen hun levens geschiedenis. Ze krijgen informatie over de geschiedenis van het stemmen horen en er zal een discussie zijn over welke elementen van het stemmen horen door derden anders (negatief) beoordeeld kunnen worden en welke informatie anderen in staat stelt je te ondersteunen. Aan het eind van de cursus zullen ze hun verhaal aan elkaar (en eventuele anderen belangstellende) voordragen.

Aanmelden en informatie via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit kan individueel of via een organisatie, waarmee dan nader overleg volgt.