Stichting leven met stemmen.

stemmen horen accepteren en begrijpelijk maken

Netwerken en groepen

Onder netwerken verstaan we een organisatie voor stemmen hoorders, die voor stemmen hoorders bereikbaar zijn en informatie verspreiden over het stemmen horen en de in deze website beschreven andere benadering. Met stemmen hoorders groepen bedoelen we een groep waarin stemmen hoorders met elkaar praten, hun ervaring uitwisselen en komen tot nieuwe inzichten met betrekking tot het horen van stemmen.

In Nederland

In Nederland bestaat sinds 1987 de stichting Weerklank. Dit is een organisatie van en voor stemmenhoorders, maar ook hulpverleners en familieleden die een andere benadering van stemmen horen voorstaan.  Behalve informatie krijgen kun je ook lid worden voor 25 euro per jaar en dan krijg je hun tijdschrift thuisgestuurd. Website: http://www.stichtingweerklank.nl/ Telefoonnr.: 06-12465505 E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"de Klankspiegel"

Dit is de naam van het tijdschrift dat Weerklank vier keer per jaar uit geeft. Hierin vind je ervaringsverhalen van stemmen hoorders, informatie over de in Nederland actieve stemmenhoorders groepen, contactpersonen voor een persoonlijk contact, bijeenkomsten voor stemmenhoorders, therapeuten die stemmenhoorders helpen via de andere benadering, boeken die over stemmenhoren geschreven zijn en je bij de Trimbos stichting kunt bestellen en verder vele artikelen over onderzoek, bijeenkomsten, en gewoon interessante onderwerpen. E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen

In 2012 is het Steunpunt Stemmen Horen van start gegaan bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland. Het Steunpunt maakt onderdeel uit van Bureau Herstel en wordt geleid door psycholoog (B.Sc.) en ervaringsdeskundige Robin Timmers.

Voor mensen die last hebben van stemmen, is het leren omgaan met stemmen een belangrijke stap in hun herstel. Het Steunpunt Stemmen Horen heeft zich als doel gesteld cliënten, begeleiders en naasten te informeren over en te ondersteunen bij het (leren omgaan met) horen van stemmen.

Het Steunpunt Stemmen Horen biedt een infotheek, open spreekuur (elke dinsdag van 15.00 - 17.00 uur), website, workshops, cursussen en stemmengroepen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. 
Ben je geïnteresseerd in het Steunpunt Stemmen Horen, neem dan contact op met Robin Timmers of bel met 06 22 76 82 71 en vraag naar het Steunpunt Stemmen Horen. Het Steunpunt Stemmen Horen wordt financieel ondersteund door het Fonds Psychische Gezondheid.  Meer informatie: Steunpunt Stemmen Horen Bijleveldsingel 56 6524 AE Nijmegen 

Steunpunt Stemmen Horen Haaglanden

Dit steunpunt maakt onderdeel uit van de Raad voor Herstel en wordt geleid door ervaringswerker en medewerker herstel Yvonne Doornbos. Het steunpunt biedt informatie en ondersteuning op het gebied van stemmen horen. Dit gebeurt op basis van ervaringsdeskundigheid en (nieuwe) wetenschappelijke inzichten.
Het steunpunt is er voor alle bewoners, cliënten en begeleiders van Stichting Anton Constandse. Ook naasten van bewoners en cliënten, zoals familie, vrienden, cliënten van ketenpartners, buurtbewoners en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom!
Het Steunpunt Stemmen Horen biedt een open spreekuur, infotheek, workshops, cursussen en stemmengroepen.
Wil je meer weten over stemmen horen, dan ben je elke vrijdag van 10.00 – 12.00 uur welkom. Ook is het mogelijk om een persoonlijk gesprek met Yvonne aan te vragen, dan kun je hiervoor een afspraak maken, doormiddel van een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-24882683

INTERVOICE

Internationaal bestaat de organisatie INTERVOICE Er zijn nog meer interessante Websites zoals: http://www.hearingvoicesnetwork.com/ Dit is van het Engelse netwerk. Daarin vindt je wat er zoal gebeurd in Engeland. Dat is nogal wat want in Engeland zijn de stemmenhoorders zelf erg actief. Zij organiseren veel bijeenkomsten, trainingen en congressen en je vindt er ook waar er stemmenhoorders groepen zijn.

Rufus May

http://rufusmay.com  Dit is een Engelse organisatie opgezet door Rufus May, psycholoog en stemmen hoorder, werkzaam in de Geestelijke gezondheidszorg in West Yorkshire. Zij houden op verschillende plaatsen stemmenhoorders groepen en de data kun je op deze website vinden. Het zijn bijeenkomsten die maandelijks gehouden worden. Deze zijn voor iedereen toegankelijk en stimuleren het open publieke debat en dialoog over onderwerpen op het gebied van de geestelijke gezondheid. Ze gaan ervan uit dat elke individu de wijsheid en kennis heeft over zijn eigen ervaringen en wat voor hem de vermoedelijke werkelijkheid is dan wel dienstig voor hem is.

Evolving minds vindt het een persoonlijk recht van iedereen om zelf te bepalen wat zijn/haar ervaringen zijn. Dit is een voorbeeld van een van de verschillende initiatieven van stemmenhoorders of hulpverleners/stemmen hoorders in Engeland. Je zou het kunnen vergelijken met een initiatief als de Multiloog groepen in Nederland (zie klankspiegel), of de Trialoog groepen die over heel Duitsland verspreid worden gehouden. Deze laatste twee initiatieven beperken zich niet tot de stemmen hoorders, maar vormen wel een mogelijkheid ook voor stemmen hoorders over de eigen ervaring te praten. Zij worden niet gerekend tot de stemmen horen beweging (hearing voices movement).

Working to Recovery

Een ander initiatief dat uitgegaan is van Ron Coleman, een stemmen hoorder. Dit initiatief vormt ook een verbreding en wel naar een oriëntatie op herstel (recovery). Hierover gaat de website: http://www.workingtorecovery.co.uk Dit beperkt zich ook niet tot stemmen hoorders, maar promoot wel de stemmen beweging in het buitenland.

Linken:

De klankspiegel   Intervoice Netwerk Engeland Ron Coleman Rufus May